Een gemakkelijk recept dat in vijftien minuten op tafel staat. De frisse salade past perfect bij de tonijn. Samen maken ze een goede combinatie voor een heerlijk zomers recept.

Griekse salade met tonijn steak

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse salade, salade, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 1 ui
  • 100 gram slamelange
  • 80 gram Ka­la­ma­ta olijven
  • 50 gram komkommer
  • 60 gram feta
  • 30 gram kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels ansjovisjes uit blik
  • 3 handjes cherry tomaatjes

Dressing

  • 1 eetlepel tuinkruiden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Meng de slamelange met de olijven, tomaatjes, feta, ansjovis en komkommer. Maak de dressing met de bijbehorende ingrediënten en verdeel over de salade.
  • Haal de tonijn uit de verpakking. Breng de steaks op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn circa 2 minuten aan elke kant.
  • Snijd de tonijn in reepjes en serveer met de Griekse salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!