Griekse salade met tonijn steak
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse salade, salade, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 tonijnsteaks
- 1 ui
- 100 gram slamelange
- 80 gram Kalamata olijven
- 50 gram komkommer
- 60 gram feta
- 30 gram kappertjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels ansjovisjes uit blik
- 3 handjes cherry tomaatjes
Dressing
- 1 eetlepel tuinkruiden
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
Meng de slamelange met de olijven, tomaatjes, feta, ansjovis en komkommer. Maak de dressing met de bijbehorende ingrediënten en verdeel over de salade.
Haal de tonijn uit de verpakking. Breng de steaks op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn circa 2 minuten aan elke kant.
Snijd de tonijn in reepjes en serveer met de Griekse salade. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!