Garnalen recept: Thaise curry

Thais? Ja Thais! Met deze heerlijke curry met garnalen ben je met één hap in Thailand. Probeer jij het garnalen recept uit?

Bereiding garnalen recept: Thaise curry

Begin met het koken van de rijst volgens de verpakking. Verhit kokosolie in een wok en voeg hier de gesnipperde ui aan toe. Als de ui glazig is geworden, voeg je de knoflook en de rode curry toe. Fruit dit zo’n 2 minuten aan. Voeg een eetlepel rode curry toe en proef of je het nog pittiger wilt. Voeg daarna de groente toe (paprika, wortel) en wok dit zo’n 2 minuten. Voeg daarna het water, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng het geheel op smaak met een scheutje vissaus, limoensap en wat zout en rode pepervlokken. Als de saus niet goed indikt kun je wat maizena toevoegen om de saus wat steviger en romiger te maken.

Wok als laatste in een andere pan de garnalen in wat kokosolie. Voeg ze toe aan je curry en voeg ook meteen de blokjes mango toe. Laat het even sudderen. Serveer de curry met garnalen met pandanrijst, limoen partjes en een flinke bos koriander.