Koolvis met gevulde aardappel en aspergesalade

Dit gerecht van vis met gevulde aardappel en aspergesalade is eigen heel simpel, maar zo lekker! De aardappel vul je geheel naar wens en gaat samen met de vis de oven in. Terwijl jij de salade klaarmaakt smul je binnen no time van dit heerlijke visgerecht!

Bereiding vis met gevulde aardappel en aspergesalade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de vis zoals vermeld op de verpakking. Boen een aardappel schoon en snijd doormidden. Vul de aardappel naar wens. Bijvoorbeeld kruidenkaas met versgehakte kruiden, gerapste kaas en spekjes, of heel simpel: een kruidenolie van verse kruiden met olijfolie, zout en peper. Wikkel de aardappels aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven.

Schil de asperges en snijd het onderstuk eraf. Snijd ze schuin af in grove stukken. Leg ze in een brede pan en zet onder met water. Voeg zout, wat suiker en boter toe en kook 8 minuten. Laat vervolgens afkoelen in een droge theedoek. Was de komkommer en maak met een dunschiller lange slierten. Meng de mayonaise, mosterd, azijn en olijfolie met wat zout en peper. Schep de afgekoelde asperges en komkommerlinten door de dressing. Maak de borden op met de vis, gevulde aardappel en aspergesalade. Eet smakelijk!