Koolvis

Vissticks, koolvis met een krokant korstje en heerlijk uit de oven of pan. Onder de visproducten misschien wel de makkelijkst te bereiden variant. Maar, daarom niet minder lekker, mits je van een korstje houdt. Daarnaast zijn vissticks goed te combineren bij verschillende gerechten, zoals stamppot, risotto of gekarameliseerde wortelen met vissticks. Welk gerecht je ook maakt, zorg dat de vissticks alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Kies dus voor vissticks van duurzame afkomst, met duurzame, natuurlijke en 100% traceerbare Alaska koolvis. 

Vangstmethode

Alaska koolvis. Deze vis wordt in de prachtige zee rond Alaska gevangen. Vervolgens wordt deze vis op zee direct na vangst ingevroren, zodat de kwaliteit en structuur prachtig behouden blijft. Het is hierdoor vergelijkbaar met de smaak van verse vis! Kies voor vissticks met MSC keurmerk (duurzaam wild gevangen vis).

Koolvis bereiden

Vissticks bakken in de pan: Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot het gesmolten is en leg je de bevroren vissticks in de boter en bak voor 2 minuten. Draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.

Vissticks bakken in de oven: Verwarm de oven op 220° Celsius. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de schaal met vissticks in het midden van de oven en laat je de vissticks voor ongeveer 15 minuten bakken. Draai de vissticks om en laat ze nog voor zo’n 10 minuten afbakken.

Vissticks bakken in de airfryer: Verwarm de airfryer voor op 180° Celsius. Leg de vissticks op het rek en bak de vissticks in 12 tot 14 minuten goudbruin.

Vissticks bakken in de frituurpan: Verwarm de frituur voor op 180° Celsius. Laat de vissticks langzaam in de frituurolie zakken en bak voor ongeveer 5 minuten. Laat de vissticks op wat keukenpapier uitlekken.

Recepten met gepaneerde (kool) vis

Probeer eens een heerlijk recept met gepaneerde vis. Maak een heerlijke burger, fish and chips of een avg-tje met een van onze gepaneerde visproducten.