Dit gerecht is echt een feestje op tafel. Geniet van een heerlijke kabeljauwschnitzel met groentefriet. Eten er kids mee? Zeker te weten dat ook zij zullen smullen!

Crunchy kabeljauwschnitzel met groentefriet

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Groentefriet, Kabeljauw, Vissticks
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

Kruidenmengsel

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Dipsaus

  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepel yoghurt
  • 1 handje bieslook
  • 1 handje peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de groenten in frieten van circa 1 cm dik. Breng een pan met water aan de kook. Kook de groentes (behalve de courgette) circa 2 minuten. Giet af en dep droog met behulp van een theedoek of keukenpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de groenten over de bakplaat. Maak het kruidenmengsel door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Besprenkel over de groenten. Bak de groentefriet circa 30 minuten in de oven.
  • Haal de visschnitzels uit de verpakking. In dit recept gebruiken wij schnitzels van Freshly Fish. Maar, met behulp van deze stappen kun je heel gemakkelijk zelf kabeljauw paneren! Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de schnitzels circa 4 minuten per kant.
  • Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kabeljauwschnitzels met de groentefriet en de dipsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!