Crunchy kabeljauwschnitzel met groentepatat

Dit gerecht is echt een feestje op tafel. Geniet van een heerlijke kabeljauwschnitzel met groentepatat. Eten er kids mee? Zeker te weten dat ook zij zullen smullen!

Bereiding kabeljauwschnitzel met groentepatat

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel, knolselderij, rode biet en courgette in frites van ongeveer 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten uit de courgette. Blancheer de groentes (behalve de courgette) in een pan met kokend water, giet af en laat het drogen op een stuk keukenpapier.

Meng in een kommetje wat olijfolie met peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn. Hussel de groentes met het kruidenmengsel. Leg dit op een met bakplaat bekleed met bakpapier en rooster de groente in 30 minuten knapperig. Schep halverwege even om.

Bak de visschnitzels in de pan zo’n 4 minuten per kant. Maak ondertussen de dipsaus door de mayonaise, yoghurt en citroensap met elkaar te mengen. Hak de bieslook en peterselie fijn. Meng dit door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de groentepatat met de kabeljauwschnitzels en de dipsaus. Eet smakelijk!