Garnalen zijn ook een perfecte toevoeging aan een curry. Serveer met witte rijst of gekookte aardappels en binnen 30 minuten staat er een heerlijk gerecht op tafel.

Garnalen roerbak in kerriesaus

garnalen roerbak kerriesaus
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, garnalen, kerriesaus, Roerbak
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Wok
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 1 bleekselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels eetlepels vissaus
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 takjes koriander
  • 3 handjes handjes taugé

Knoflook-gemberpasta

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels fijngeraspte gember
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • ketjap

Instructies

  • Snijd de ui, bleekselderij en peper fijn. Rasp de knoflook en gember en meng met de ingrediënten voor de knoflook-gemberpasta
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de knoflook-gemberpasta voor ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen, vissaus, wijnazijn en kokosmelk en groenten toe. Laat circa 6 minuten pruttelen tot de garnalen gaar zijn.
  • Serveer de curry met garnalen met witte rijst of gekookte aardappels. Garneer het geheel met taugé en gehakte koriander. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!