Garnalen roerbak in kerriesaus
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, garnalen, kerriesaus, Roerbak
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 200 gram garnalen
- 1 rode ui
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 bleekselderij
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels eetlepels vissaus
- 150 ml kokosmelk
- 2 takjes koriander
- 3 handjes handjes taugé
Knoflook-gemberpasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels fijngeraspte gember
- 3 theelepels kerriepoeder
- ketjap
Snijd de ui, bleekselderij en peper fijn. Rasp de knoflook en gember en meng met de ingrediënten voor de knoflook-gemberpasta
Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de knoflook-gemberpasta voor ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen, vissaus, wijnazijn en kokosmelk en groenten toe. Laat circa 6 minuten pruttelen tot de garnalen gaar zijn. Serveer de curry met garnalen met witte rijst of gekookte aardappels. Garneer het geheel met taugé en gehakte koriander. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!