Zeebaars is ook als filet zeer geschikt voor de bbq. Bekijk dit recept van zeebaars met romige saus.

Zeebaars van de bbq – met quinoa, romige saus en kruidenolie

Zeebaars met quinoa, romige saus en kruidenolie
Trefwoord: Zeebaars
Porties: 2 personen

Ingredienten

  • 2 zeebaarsfilets
  • 150 gram quinoa
  • een groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram verse kruiden (tijm, peterselie, oregano)
  • 200 ml olijfolie
  • 150 ml kookroom
  • kookring of schaaltje

Instructies

  • Besmeer de zeebaarsfilets in met wat olijfolie en besprenkel met zout en peper. Leg de zeebaarsfilets met de huidkant op de barbecue.
  • Zet een pan met water met een bouillonblokje op en voeg de quinoa toe (kies voor twee keer zoveel water als quinoa). Breng op hoog vuur aan de kook en laat 10 minuutjes koken.
  • Verwijder harde stelen van de kruiden en blancheer 8 seconden in koken water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met een theedoek en doe de kruiden met de olie in een blender of pureer met een staafmixer.
  • Meng het grootste gedeelte van de kruidenolie (bewaar wat voor de garnering) met de kookroom in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
  • Vorm een mooi rondje van wat quinoa op een bord met een kookring. Garneer met de saus en druppels kruidenolie. Leg de doradefilets op de quinoa en eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!