BBQ-spiesen met leng en spitskool

Porties: 2 personen
Equipment
- Grillpan
- Bakpan
Ingredienten
- 2 lengfilets
- 1 spitskool
- 2 lente-uitjes
- 1 pakje ontbijtspek of Parmaham
- 50 gram zoute pinda’s
- 2 handjes sesamzaadjes
Marinade
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel miso pasta
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember
- zout en peper
Instructies
- Maak de marinade door de ingrediënten te mengen. Rasp de knoflook en gember en voeg toe aan de marinade. Snijd vervolgens de lente-ui en pinda's klein. Zet opzij.
- Snij de spitskool in vieren en bestrijk met olijfolie. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de spitskool aan beide kanten tot deze beetgaar is.
- Rol de lengfilet op en omwikkel met ontbijtspek. Prik ze vervolgens aan een spies. Bestrijk de rolletjes met de marinade. Verhit een scheutje olijfolie of klontje boter in een grillpan en gril circa 10 minuten. Tip: deze vis rolletjes met leng zijn ook perfect om op de barbecue te bereiden. In deze blog lees je meer over het bereiden van vis op de barbecue.
- Serveer de spiesen van leng met de spitskool. Garneer het geheel met de bosui, pinda's en sesamzaadjes.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!