Lengspiesen met spitskool

Op zoek naar een lekker recept voor vanavond? Maak dan deze lengspiesen met gegrilde spitskool! Door de leng te omwikkelen met ontbijtspek blijft deze vanbinnen lekker zacht. En met de heerlijke marinade is elke hap een smaaksensatie. Eet smakelijk!

Bereiding lengspiesen

Maak de marinade door de miso, sesamolie, honing en rijstazijn te mengen. Pers de knoflook uit, snijd de gember fijn en voeg toe aan de marinade. Roer goed door elkaar. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de pinda’s grof. Zet opzij.

Maak kleine rolletjes van de lengfilet en omwikkel deze met ontbijtspek. Steek ze door barbecuespiezen of vleespennen. Smeer de rolletjes royaal in met de marinade en grill de spiesen tot de binnenkant van de vis gaar is.

Snijd de spitskool in kwarten. Bestreek met olijfolie en verhit de grillpan op hoog vuur. Grill de spitskool aan beide kanten tot deze zacht wordt vanbinnen en knapperig van buiten.

Serveer de spiesen met de spitskool. Besprenkel het geheel met de honing miso dressing en garneer met bosui en grof gehakte pinda’s en sesamzaadjes.