Sliptong

Het uiterlijk van de sliptong of tong verdient geen schoonheidsprijs, de smaak verdient dit echter wel! Deze vis is écht een delicatesse, niet te vissig en bijzonder zacht. Daarnaast leent deze smaaksensatie zich aan veel bereidingswijzen en kún je eigenlijk niet misgaan met een lekker tongetje.

Onze sliptong online bestellen

Vangstmethode tong

De tong van Freshly Fish wordt gevangen met de UK 225 in de Noordzee. Tong wordt geboren in de Waddenzee en verplaatst zich vervolgens naar dieper, warmer water als het kouder wordt. Freshly Fish werkt alleen met lokale vissers die we kennen, die vis leveren waarvan de kwaliteit onbetwist is. Zo schotelen we alleen het beste uit de zee op bij jou op tafel.

Duurzaamheid

Door het gebruik van verschillende visserijtechnieken hebben onze vissers zo min mogelijk bijvangst en een verminderde brandstofverbruik. Onze Noordzeevis wordt duurzaam gevangen door het innovatieve visserschip de UK 225. Wanneer we gebruik maken van andere partners zal dit altijd een schip zijn dat gebruik maakt van duurzame vistechnieken. Freshly Fish kiest bewust voor duurzame visserij!

Sliptong bereiden

Je leest alles over het bakken van sliptong via deze handige link. Of lees de samenvatting:

Pan/Grill: Verwarm een beetje boter of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Oven: Plaats de ovenschaal met de tongfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.

Recepten met zeetong

Probeer eens een heerlijk recept met tong!

Waar koop je de beste sliptong?

Bestel de lekkerste sliptong in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.