Sliptong is een ware delicatesse. Het komt uit onze eigen Noordzee en smaakt overal lekker bij. Deze keer wordt het gemaakt met zeekraal. Het seizoen hiervoor is tot en met september. We combineren de sliptong en zeekraal met een makkelijke pasta pesto.

Sliptong met zeekraal en pasta

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Sliptong, Zeekraal
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 sliptongen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram zeekraal
  • 150 gram tagliatelle
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 150 ml groene pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje amandelen
  • 1 klontje roomboter

Instructies

  • Vul een kookpan met water. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de knoflook even aan. Bak de kerstomaatjes voor ongeveer 5 minuten tot ze open beginnen te barsten. Voeg dan de zeekraal toe. Bak dit 2 minuten mee.
  • Haal de sliptong uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak circa 4 minuten per kant.
  • Giet de pasta af en voeg de pesto toe. Serveer de sliptong met de pasta pesto, de tomaatjes en zeekraal. Garneer met gehakte amandelen en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!