Sliptong met zeekraal en pasta

Sliptong is een ware delicatesse. Het komt uit onze eigen Noordzee en smaakt overal lekker bij. Deze keer wordt het geleverd met zeekraal. Het seizoen hiervoor is tot en met september. We maken deze keer een smakelijke pasta die heel makkelijk te maken is. Als je pesto koopt, kies dan verse pesto uit het koelvak. Dat smaakt beter dan uit een potje.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Heerlijke zeetong van dichtbij, gevangen in de Noordzee

Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de cherrytomaten met een snufje zout 5 minuten tot ze beginnen open te barsten. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 3 minuten mee tot de tomaten zacht zijn. Haal de tomaatjes uit de pan en bak de zeekraal in 2 minuten even aan.

Pan/grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. Breng de sliptong op smaak met zout en peper. De filet ca. 8-10 minuten bakken. Halverwege keren.

Meng de pesto door de pasta. Verdeel de pasta over 2 borden, leg de tomaatjes en de zeekraal op de pasta. Garneer met gehakte amandelen, wat blaadjes basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de vis. Eet smakelijk!