Scharfilet met paddenstoelen risotto

De frisse marinade van de scharfilet past goed bij de volle smaak van de risotto. De paddenstoelen gaan goed bij wat guur herfstweer, maar de risotto grijpt terug naar de zomerperiode. Een mooi gerecht voor in september!

Een fris recept met schar, risotto en marinade

Maak de bouillon in een ruime pan. Maak in een andere ruime pan de risotto klaar. Snipper hiervoor de ui en bak deze met een klontje boter glazig in de pan. Voeg de risottorijst erbij en bak deze 2 minuten mee, blijf roeren. Schenk de wijn erbij en roer totdat deze is verdampt.

De risotto maak je door telkens een soeplepel bouillon toe te voegen aan de rijst. Pas als de bouillon bijna is verdampt, schep je er een nieuwe soeplepel doorheen. Dit blijf je herhalen totdat de risotto beetgaar is.

Hak ondertussen de paddenstoelen grof en de spinazie fijn. Bak de paddenstoelen in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Breng op smaak met peper, zout en de afgeritste blaadjes tijm. Veeg de pan schoon en bak vervolgens de scharfilet als volgt.

Pan/grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet ca. 6 minuten bakken, halverwege keren.

Voeg de spinazie toe aan de risotto als deze bijna beetgaar is. Verwarm de spinazie 5 minuten mee. Serveer de risotto op borden, lepel de paddenstoelen erop, leg de scharfilet op het gerecht. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *