Er gaat niets boven een lekker visje. Wij combineren de zeebaars met een heerlijke Italiaanse salade. Ideaal voor wanneer je een snelle, gezonde, maar bovenal lekkere maaltijd wil eten.

Italiaanse salade met zeebaars

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Italiaanse salade, salade, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingredienten

  • 2 zeebaarsfilets
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 70 gram fetakaas
  • 70 gram zwarte olijven
  • 100 gram croutons
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 zakje slamelange
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 eetlepels olijfolie

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 12 minuten.
  • Doe de slamelange in een grote kom. Snijd de kerstomaatjes en feta klein. Voeg samen met de croutons, olijven, zongedroogde tomaten en pompoenpitten toe aan de salade. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Verspreid over de salade.
  • Haal de zeebaars uit de oven. Serveer de gebakken zeebaars met de Italiaanse salade. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!