Een échte klassieker uit Griekenland: moussaka. Wij maakten het met makreel. Iets minder klassiek, maar zeker net zo lekker!

Griekse moussaka met makreel

Bereidingstijd: 50 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Makreel, Moussaka, Ovenschotel
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Steelpan

Ingredienten

  • 2 makreelfilets
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 aubergines
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 3 aardappelen
  • 200 gram feta
  • 250 ml tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bechamelsaus

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de melk al roerend toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Neem de bechamelsaus van het vuur en roer het ei erdoor.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan. Voeg de laurier en nootmuskaat toe. Voeg te tomatensaus toe en laat 20 minuten pruttelen.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in dunne plakken. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Snijd de aubergines in plakken en bak om en om in de pan.
  • Bekleed een ovenschaal met de aardappelen, tomatensaus, makreel en bechamelsaus. Kruimel de feta over de moussaka en zet 50 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!