Lekkerbek met ovenfriet en erwtenpuree
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Engels
Trefwoord: Fish and chips, Lekkerbekjes, Ovenfriet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 lekkerbekjes
- ½ kg aardappelen
- 2 eetlepels crème fraiche
- 2 eetlepels citroensap
- 250 gram doperwten
- 1 citroen
- verse munt
Beslag
- 1 theelepel bakpoeder
- 90 gram bloem
- 180 ml koolzuurhoudend water
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in frieten. Spoel schoon en dep droog met een theedoek of keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frieten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
In dit recept gebruiken wij lekkerbekjes met ravigottesaus van Freshly Fish. Maar je kunt de lekkerbekjes natuurlijk ook zelf maken! In dat geval maak je het beslag door alle ingrediënten van de ingrediëntenlijst te mengen en de vis door het beslag te halen. In dit geval kun je de vis het best frituren, omdat het beslag dun is. Haal de lekkerbekjes uit de verpakking. Bak in de oven voor 10 minuten. Maak ondertussen de doperwtenpuree door de doperwten te koken volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg de munt, crème fraîche, limoensap, zout en peper toe. Pureer tot een gladde puree
Serveer de gebakken lekkerbekjes met de ovenfriet en doperwtenpuree. Garneer met een citroenpartje. Eet smakelijk!Tip: giet een klein beetje azijn oven de gebakken vis. Dat geeft een lekkere licht zure smaak.
Deel dit recepten met familie en vrienden!