Een heerlijk visrecept uit ons eigen Nederland. De tarbot en de garnalen zijn de perfecte vulling van het vispannetje. De smeuïge aardappelpuree en groenten maken het gerecht helemaal af.

Ovenschotel met tarbot en garnalen

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: garnalen, Ovenschotel, Tarbot
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Aardappelstamper
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 filets tarbot
  • 2 preien
  • 3 aardappels
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • 35 gram boter
  • 50 gram kaas
  • 100 gram grijze garnalen
  • 200 gram champignons
  • 50 ml room
  • 50 ml witte wijn
  • 80 ml melk
  • 300 ml visbouillon
  • 1 snufje nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en pureer met een aardappelstamper. Roer 4 eierdooiers door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit deze vol met aardappel toefjes.
  • Vul een pan met water en maak 300 ml visbouillon. Kook hierin de tarbot voor ongeveer 4 minuten. Schep de tarbot uit de bouillon en zet opzij. Verhit de boter in een pan. Meng samen met de bloem tot een roux. Giet de overgebleven visbouillon bij de roux en roer goed door.
  • Snijd de prei en champignons klein. Voeg toe aan de visbouillon. Schenk ook de witte wijn, room en melk in de pan. Laat 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en roer de garnalen erdoor.
  • Plaats de tarbot in een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal en aardappeltoefjes 20 minuten in de oven. Serveer de ovenschotel met tarbot en garnalen met de aardappeltoefjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!