Ratatouille maar dan nét even anders. De ingrediënten van de ratatouille sluiten perfect aan bij de smaak van de zeebaars. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke mediterrane couscous.

Zeebaars met couscous ratatouille

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Couscous, Ratatouille, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 200 gram zeebaars
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 50 gram zwarte olijven
  • 125 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 handje verse tuinkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Meng de couscous met de paprikapoeder en overgiet met kokend water. Laat 5 minuten staan. Giet de couscous af en voeg de rasp en sap van een halve citroen toe.
  • Haal de zeebaars uit de verpakking en breng op smaak met 2eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet de vis in de oven voor 12 minuten.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de aubergine, en courgette 5 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes, olijven en verse peterselie toe. Laat het geheel even pruttelen. Voeg de couscous toe en met met de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de vis uit de oven. Serveer de zeebaars met de couscous in tomatensaus. Garneer met tuinkers en peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!