Zalm teriyaki met oosterse puree

Je kunt de zalm teriyaki natuurlijk gemakkelijk bereiden met een oosters noedel gerecht. Maar als je meer van aardappels houdt, probeer dan eens deze kokos aardappelpuree. Verrassende combinatie!

Recept van zalmfilet met noedels of aardappelpuree

Breng een pan met water en zout aan de kook. Maak de puree door de aardappels te schillen en te snijden in gelijke stukken. Kook deze in 15 minuten gaar, giet af en laat even droogstomen. Verwarm ondertussen de kokosmelk. Voeg deze bij de aardappels en stamp er een puree van. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bereid de zalm in de pan of grill. Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet ca. 6-8 minuten bakken, halverwege voorzichtig keren. De saus kan warm of koud toegevoegd worden.

Verwarm olie in een pan. Snijd ondertussen de stelen en het blad van de paksoi in de breedte in repen van 2 cm. Bak de paddenstoelen 6 minuten op een hoog vuur. Halverwege voeg je een fijngesneden teentje knoflook en de paksoi toe. Proef en breng eventueel op smaak met scheutje ketjap manis.

Serveer de aardappelpuree met de groentes en zalm teriyaki. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *