Een heerlijke kruidige salade met romige dressing. Avocado past daar perfect bij en de komkommer maakt het heerlijk fris! Maak het gerecht af met geroosterde pinda’s voor een zoute, kruide twist. Wees ook niet bang om meer van je eigen favoriete ingrediënten toe te voegen, deze salade kan alles hebben!

Garnalen avocado salade met geroosterde pinda’s

Garnalensalade met pinda's
Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Oosters
Trefwoord: avocado, garnalen, salade
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Bakpan

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 handjes pinda’s
  • 4 takjes verse koriander

Dressing

  • 1 stukje gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel witte miso
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Rasp een teentje knoflook en voeg samen met de chilipoeder bij de garnalen. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de garnalen ongeveer 5 minuten tot ze een mooie kleur hebben.
  • Maak de salade door de avocado en komkommer klein te snijden. Meng met de spinazie. Rasp een teentje knoflook en stukje gember en meng met alle ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing vervolgens over de salade
  • Serveer de garnalen met de salade. Garneer met verse koriander en gehakte pinda's. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!