Een geweldig recept: heekfilet met een salade van couscous en tomaten! De frisse smaak van de couscous leent zich perfect voor een warme zomeravond.

Heekfilet met tomaten couscoussalade

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Couscous, Heekfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 heekfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes
  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 275 gram couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes munt
  • 1 handje kiemgroente

Specerijen

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de heekfilets uit de verpakking en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet voor 15 minuten in de oven.
  • Doe de couscous en rozijnen in een pan. Voeg hier 500 ml kokend water aan toe en laat wellen. Verhit een eetlepel olie in een bakpan. Snijd de knoflook, paprika en chilipeper fijn en bak aan. Voeg de specerijen en gezeefde tomaten toe.
  • Voeg de couscous en rozijnen toe en bak even mee. Haal de heekfilets uit de oven. Serveer de heekfilet met de couscoussalade. Garneer met verse munt en de kiemgroente. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!