Spaanse paella met garnalenspies

Dit gerecht is heerlijk voor een zomerse bbq, maar kan ook prima bereid worden in de pan. Eet smakelijk!

Bereiding paella met garnalenspies

Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en fruit de knoflook, laurier en ui aan en rasp er wat tomaten over zonder de schil.

Verwarm de bouillon in een andere pan. Houd twee eetlepels lauwe bouillon apart en week hier de saffraan draadjes in.

Voeg aan de bakpan de erwtjes en paprika toe en als laatste de rijst. Schep het geheel door en bak het tot de rijst glazig ziet. Voeg de paellakruiden toe en blus af met de warme bouillon en saffraan. Zorg ervoor dat de rijst net onder staat.

Laat het sudderen en roer af en toe door. Kijk even of de rijst bijna gaar is en voeg er dan zeevruchten aan toe. Laat het 20 minuten zacht sudderen. Roer vanaf nu niet meer, zodat de onderkant een krokant korstje krijgt.

Verhit wat olijfolie in een grillpan. Schroei de garnalenspiesen kort aan beide kanten aan, ongeveer 6 minuten. Of, bereid de garnalenspiesen op de barbecue! Serveer de paella met verse partjes citroen en voeg naar smaak nog wat verse peterselie toe. Garneer met een garnalenspies.

Eet smakelijk!