Spaanse paella BBQ-spies met garnalen
Bereidingstijd: 1 uur uur
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: bbq, garnalen, Garnalenspies, Paella
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 4 garnalenspiesen
- 1 ui
- 1 limoen
- 1 laurierblaadje
- 3 tomaten
- 75 gram zeevruchten
- 100 gram doperwten
- 100 gram geroosterde paprika uit pot
- 250 gram paellarijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter vis- of kipbouillon
- ½ zakje paellakruiden
- 2 takjes verse peterselie
Verhit een pan met water en maak 1 liter bouillon.
Snijd de ui, knoflook en tomaten klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook, ui, tomaten en laurier aan. Voeg de doperwten, paprika, rijst en paellakruiden toe. Roer dit goed door. Voeg als laatst de bouillon toe. Laat het geheel 20 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grillpan. Bak de garnalenspiesen ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Tip: deze spiesen met garnalen zijn ook perfect te bereiden op de barbecue. Voeg als de rijst bijna klaar is de zeevruchten toe. Serveer de Spaanse paella met de garnalenspiesen. Garneer het geheel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!