Dit gerecht is super voor op de barbecue! Stop alle ingrediënten in een stukje aluminiumfolie en voila: een heerlijk BBQ-pakketje met kabeljauw, gepofte aardappel en groente. Zo makkelijk en zó lekker!

Kabeljauw met asperges en hasselback aardappels

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: Aardappels, bbq, Kabeljauw met asperges
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Keukenmes
  • Barbecue (optioneel)

Ingredienten

  • 400 gram kabeljauwhaasjes
  • 4 aardappelen
  • 1 bos groene asperges
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas

Kruidenolie

  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de kruidenolie. Rasp 2 teentjes knoflook. Meng met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de aardappels. Snijd de aardappelen in, maar snijd niet helemaal door. Hierdoor krijg je een aardappel waaier. Leg de aardappelen op een stukje aluminiumfolie. Giet de helft van de kruidenolie over de aardappels. Bestrooi met geraspte kaas. Vouw de aluminiumfolie dicht. Leg de pakketjes circa 45 minuten op de barbecue. Geen bbq-weer? De pakketjes kunnen ook in de oven!
  • Haal de kabeljauw uit de verpakking en snijd de uiteinden van de asperges. leg beide op een stukje aluminiumfolie. Giet de andere helft van de kruidenolie over de vis en asperges. Vouw de folie dicht tot een pakketje. Legde pakketjes circa 20 minuten op de barbecue.
  • Haal de pakketjes van de barbecue. Serveer de kabeljauw met asperges en hasselback aardappelen. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!