Stamppot is er in alle soorten en maten! Probeer het eens met knolselderij. De crunchy visburgers maken het gerecht helemaal af.

Provencaalse stamppot met crunchy schol

Provencaalse stamppot met crunchy schol_DSC01397
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Ingredienten

  • 2 visburgers
  • ½ kg aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 teen knoflook
  • 80 ml melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak zakje rucola
  • ½ courgette in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • cranberrymix

Instructies

  • Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met een flinke laag licht gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappelen en de knolselderij met de deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de visschnitzels bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (6 à 8 minuten).
  • Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Verwarm de melk met de knoflook en laat 2 minuten trekken. Giet het aardappelmengsel af en laat even uitdampen. Voeg de rucola toe samen met 2 el olijfolie en de warme knoflookmelk. Stamp tot een grove stamppot. Laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de stamppot met de visburgers en bestrooi met de cranberrymix.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!