De lengfilet is gemarineerd met heerlijke chiliboter rozetjes. Deze smelten in de oven, waardoor de vis heerlijk smeuïg en zacht wordt. Wil je de vis een extra smaaksensatie geven of combineren met rijst, risotto, gekookte aardappelen of couscous? Dan is deze leng ook heerlijk bij een romige saus. Zoals deze citroenbotersaus met zoete twist van rozijntjes!

Lengfilet met citroenbotersaus en rozijnen

Lengfilet met citroenbotersaus en rozijntjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: Botersaus, leng
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Steelpan

Ingredienten

  • 2 lengfilets
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gram roomboter
  • witte wijn

Chiliboter

  • 50 gram roomboter
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 takjes verse peterselie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade voor de vis door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Roer door elkaar met een vork
  • Haal de lengfilet uit de verpakking en verdeel de chiliboter over de bovenkant van de vis. Zet in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan. Snijd het sjalotje fijn en rasp de helft van de citroen. Doe beide in de steelpan en fruit aan tot het sjalotje glazig is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de boter, slagroom en chilivlokken toe. Laat de saus indikken en voeg als laatst de rozijnen toe.
  • Serveer de lengfilet met chiliboter samen met de saus. Eet de vis met gekookte aardappelen of risotto. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!