Salade met quinoa, tonijn en balsamicoazijn
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Quinoa, salade, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 tonijnsteaks
- ½ komkommer
- 1 bospeen
- 1 zak slamelange
- 1 zak radijsjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 eetlepels edamameboontjes
- 200 gram quinoa
Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de komkommer, radijsjes en wortel fijn. Verdeel met de slamelange en quinoa over 2 borden. Voeg de edamame boontjes toe.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Haal de tonijn uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tonijn circa 2 minuten per kant.
Snijd de tonijn in plakjes en leg boven op de salade. Garneer met een eetlepel balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!