Zeewolf met risotto en tomaat
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Risotto, Tomatenrisotto, Zeewolf
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 200 gram zeewolf
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 trosje kerstomaatjes
- 2 takjes verse basilicum
- 30 gram parmezaanse kaas
- 200 gram risottorijst
- 1 glaasje witte wijn
- 1,5 liter bouillon
- 2 eetlepels olijfolie
Marinade
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel chilivlokken
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- zout en peper
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Marineer de zeewolf. Maak 1,5 liter bouillon in een grote pan.
Vul een kookpan met water en kook de tomaten. Haal de pan van het vuur zodra het vel van de tomaten breekt. Haal het vel van de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten klein.
Snijd de ui klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze is verdampt. Kook de risotto gaar door telkens een beetje bouillon toe te voegen aan de rijst. Als de bouillon bijna is verdampt, voeg je nieuwe bouillon toe. Herhaal tot de rijst gaar is.
Rasp de kaas en voeg toe als de risotto bijna gaar is. Voeg ook de tomaten toe. Laat het geheel nog 7 minuten staan.
Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de zeewolf circa 4 minuten per kant. Serveer de zeewolf met de risotto. Garneer met verse basilicum, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!