Zeewolf met tomatenrisotto

De zeewolf uit de visbox is heerlijk gemarineerd met piri piri kruiden. Deze spicy twist smaakt lekker bij de tomatenrisotto. Wil je minder marinade op de vis? Dep de vis dan even af met een keukenpapiertje voor het bakken.

Bereiding zeewolf met tomatenrisotto

Dompel de tomaten in een pan met kokend water. Zodra het vel van de tomaten breekt, deze uit de pan halen en ontvellen. Snijd de tomaten doormidden en haal de zaadjes er uit. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

Maak bouillon in een grote pan. Snij de ui in ringen en bak deze met een klontje boter glazig in de pan. Voeg de risottorijst toe en bak deze 2 minuten mee, blijf roeren. Schenk de wijn erbij en roer totdat deze is verdampt.

Risotto maak je door telkens een soeplepel bouillon toe te voegen aan de rijst. Pas als de bouillon bijna is verdampt, schep je er een nieuwe soeplepel erdoorheen. Dit herhaal je totdat de risotto beetgaar is.

Voeg als de risotto bijna gaar is, een handvol geraspte kaas en de tomaten toe. Laat het geheel nog 7 minuten staan. Rooster ondertussen de kerstomaatjes onder de grill.

Bak de zeewolf op middelhoog vuur in een beetje boter of olie zo’n 4 minuten per kant.

Serveer de risotto met wat gescheurde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Garneer met de kersttomaatjes. Leg de zeewolf op het gerecht. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *