Een keer een andere soep proberen? Ga dan voor pompoensoep met zalm. Dit gerecht is perfect voor het najaar en kan zowel als lunch als avondeten worden gegeten.

Pompoensoep met zalm en waterkers

Pompoensoep met zalm
Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten, Lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: pompoensoep, soep, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 gram winterpeen
  • 500 gram pompoen
  • ½ liter water
  • 1 bakje crème fraiche
  • 2 handjes waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie

Specerijen

  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tabasco
  • zout en peper

Instructies

  • Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in kleinere stukken en verwijder de schil met een keukenmes. Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in kleine stukken.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een kookpan en voeg de pompoen, winterpeen, ui, knoflook en komijn toe. Bak voor 5 minuten. Schenk ½ liter water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de zalmfilet ongeveer drie minuten aan beide kanten. De perfecte wijze om zalm te bakken lees je in onze blog. Schep de soep in kommen plaats in iedere kom een eetlepel crème fraîche. Serveer de soep met de gebakken zalm en garneer het geheel met de waterkers. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!