Ga terug
+ servings

Scholfilet met citroenboter, asperges en zeekraal

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: asperges, Scholfilet, Witte asperges
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • 100 gram zeekraal
  • 400 gram krieltjes
  • 500 gram asperges
  • 2 takjes verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie

Saus

  • 1 citroen
  • 100 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de krieltjes 30 minuten in de oven.
  • Schil de asperges en verwijder de kontjes. Vul een pan met water en voeg de asperges toe. Breng aan de kook. Zet na 5 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 tot 15 minuten staan.
  • Haal de scholfilets uit de verpakking. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de scholfilets 15 minuten in de oven.
  • Maak de citroen-botersaus. Doe de ingrediënten in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
  • Serveer de gebakken scholfilet met de krieltjes en asperges. Garneer met de citroen-botersaus en peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!