Sliptong met frisse salade en verse friet
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sliptong, Verse friet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 tongfilets
- 1 bosui
- 1 appel
- 1 citroen
- 1 krop sla
- 1 klontje roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 3 eetlepels kappertjes
- 3 eetlepels honing-mosterddressing
- 300 gram aardappelen
Dressing
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels honing
Schil de aardappelen en snijd in frieten. Spoel schoon en dep droog met een theedoek of keukenrol. Verwarm de frituur tot 150 °C. Bak de frieten 5 minuten voor. Laat hierna afkoelen.
Was de sla en snijd in stukken. Snijd de appels en bosui klein. Voeg toe aan de sla. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Verdeel over de salade. Verwarm de frituur vervolgens tot 190 °C. Bak tot de frieten krokant zijn. Bestrooi met zout.
Haal de sliptong uit de verpakking. Bedek met een dun laagje bloem. Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak de sliptong 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de sliptong met de kapertjes, salade en gebakken friet. Garneer met een schijfje citroen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!