Thaise roerbak met garnalen
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Thais
Trefwoord: garnalen, garnalen roerbak, Roerbak
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 350 gram garnalen
- 400 gram Thaise wokgroenten
- 300 gram rijst
- 250 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels vissaus
- 1 handje zwarte sesamzaadjes
- 3 lente-uitjes
Marinade
- 1 rode peper
- 1 snufje suiker
- 1 stukje verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 4 theelepels kerriepoeder
Vul een kookpan met water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Rasp de knoflook en verse gember. Maak de marinade door de rasp te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de garnalen. Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan. Voeg de garnalen toe en wok deze ongeveer 1 minuut. Voeg de Thaise roerbakgroenten, kokosmelk, vissaus en azijn toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Giet de rijst af en serveer met de garnalen en Thaise roerbak. Garneer met de bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!