Zoete aardappelstamppot met zalmforel
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: stamppot, zalm, Zalmforel, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
Aardappelstamper
Koekenpan
- 2 zalmforelfilets
- ½ rode ui
- 1 kg zoete aardappels
- 70 gram zwarte olijven
- 100 gram rucola
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Breng aan de kook en kook in zo’n 20 minuten gaar. Stamp fijn en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een scheutje olijfolie. Voeg de rucola, olijven en Parmezaanse kaas toe aan de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie of klontje boter in een bakpan en laat goed heet worden. Bak vervolgens de zalmforelfilets circa 3 minuten aan beide kanten. Serveer de gebakken zalmforel met de stamppot. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!