Deze zoete aardappelstammpot met zalmforel zet jij binnen no time op tafel! Een makkelijk en snel visrecept voor bij gebakken zalm of zalm uit de oven.

Zoete aardappelstamppot met zalmforel

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: stamppot, zalm, Zalmforel, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Aardappelstamper
  • Koekenpan

Ingredienten

  • 2 zalmforelfilets
  • ½ rode ui
  • 1 kg zoete aardappels
  • 70 gram zwarte olijven
  • 100 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Breng aan de kook en kook in zo’n 20 minuten gaar. Stamp fijn en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een scheutje olijfolie. Voeg de rucola, olijven en Parmezaanse kaas toe aan de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie of klontje boter in een bakpan en laat goed heet worden. Bak vervolgens de zalmforelfilets circa 3 minuten aan beide kanten. Serveer de gebakken zalmforel met de stamppot. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!