Visser van VÅRLAKS: Johannes Korf

Kotter: Lokale farmers
Vangstmethode: Duurzame kweekmethoden
Vist op: Zalm
Locatie: Noorwegen

Johannes is Key-Account Manager Export bij VÅRLAKS, het label van de zalm die je in de visbox vindt. Hij werkt nauw samen met de farmers in Noorwegen, die de zalm uiterst duurzaam kweken.

Liefde voor zalm

“Ik vind het mooi om mensen over de hele wereld verantwoord vis te kunnen laten eten en tegelijkertijd de wilde populatie zalm niet te verstoren. Door de selectie farmers waar we mee werken, kunnen we zalm op een verantwoorde manier aanbieden”, vertelt Johannes. “Zalm is zo’n veelzijdige vis! Het heeft oneindige smaakcombinaties, bereidingswijzen en ontzettend veel gezondheidsvoordelen.”

Een bewuste keuze

“VÅRLAKS kiest zijn kwekers heel bewust uit, waarbij we letten op voldoende raakvlakken in de eisen die wij stellen aan onze producten. Denk bijvoorbeeld aan onze natuurlijke wijze waarop we de zalmen laten groeien, zonder antibiotica en GMO. Daarnaast letten we erop dat we matchen in de strenge kwaliteitseisen die wij aan de zalm stellen.”

In het noorden van Noorwegen

“Een groot deel van onze farmers is gevestigd in het noorden van Noorwegen, omdat het klimaat boven de Artic Circle ideaal is om een zalm op natuurlijke wijze te kweken. Door de stroming van het bergwater blijft de zalm zo puur mogelijk, waardoor er geen antibiotica en GMO hoeft worden toegevoegd aan de zalm. Op deze manier is de zalm 100% puur en kunnen we door het directe contact met de farmers de kwaliteit blijven waarborgen”, vertelt Johannes.

Samenwerken voor kwaliteit

Twee van de farmers waar VÅRLAKS nauw mee samenwerkt zijn: Wenberg en Edelfarm “Wij werken met kleinschalige familiebedrijven. Uit ervaring weten we dat hier de kwaliteit gewaarborgd wordt”, legt Johannes uit. “Om dit in de gaten te houden en het persoonlijke contact te onderhouden, worden er jaarlijkse meerdere bezoeken gebracht aan onze kwekers.”

Dagelijks contact

“We hebben dagelijks contact en de farmers nemen ons mee in de ontwikkelingen die gaande zijn bij de farms. Hierdoor hebben we controle over het hele proces: van eitje tot eindproduct. Dit resulteert in een prachtige en duurzame zalm om trots op te zijn!”

Meer lezen? Neem dan eens een kijkje op de website van VÅRLAKS

Hier vissen ze op