Mamma mia! Penne, olijven, knoflook en dorade… Dit recept uit de Italiaanse keuken is het proberen meer dan waard.

Italiaanse pasta met dorade

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Dorade, Italiaanse pasta
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 doradefilets
  • 40 gram zwarte olijven
  • 200 gram penne
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje basilicum

Instructies

  • Rasp het teentje knoflook en snijd de ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit aan. Voeg de gezeefde tomaten en cayennepeper toe. Laat 5 minuten pruttelen en voeg de olijven en kappertjes toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen.
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Haal de dorade uit de verpakking en breng op smaak met peper en zout. Bak de dorade ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Serveer de dorade met de Italiaanse pasta. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!