Italiaanse pasta met dorade

Mama mia! Penne, olijven, knoflook, dorade… Dit recept uit de Italiaanse keuken is het proberen waard.

Bereiding Italiaanse pasta met dorade

Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ui in ringen en pers het teentje knoflook uit. Bak deze in een koekenpan met een scheutje olijfolie in 4 minuten glazig. Voeg de tomatenpassata en cayennepeper toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Halveer de olijven en roer deze met de kappertjes door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 3 minuten doorwarmen.

Bak de doradefilets in de pan met een beetje olie zo’n 6 minuten of zet de filets in de oven voor 12 minuten op 180 graden. Roer de gekookte penne door de saus. Serveer deze op borden, leg de dorade op de pasta en garneer met wat (gesneden) basilicum.