Ga terug
+ servings

Zeebaars met Griekse salade

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse salade, salade, Zeebaars
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Rasp

Ingredienten

  • 200 gram zeebaars
  • 50 gram feta
  • 50 gram zwarte olijven
  • 100 gram witte rijst
  • ½ bosje verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 handjes kerstomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui

Dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Tzatziki

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 komkommer
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en laat een uurtje afkoelen.
  • Haal de zeebaars uit de verpakking. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet de zeebaars in de oven voor ongeveer 12 minuten.
  • Snijd de ui, komkommer, kerstomaatjes, munt, olijven en feta klein. Schep door de rijst. Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Verdeel over de rijstsalade.
  • Maak de tzatziki. Rasp de knoflook. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Mak af met een scheutje olijfolie.
  • Serveer de zeebaars uit de oven met de Griekse rijstsalade en tzatziki. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!