Gepeperde zeewolf met gekleurde wortelen en gebakken aardappelen
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Ijslands
Trefwoord: Gebakken aardappelen, Wortelen, Zeewolf
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 zeewolffilets
- 500 gram gekleurde wortelen
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 handjes aardappelen
- 3 takjes rozemarijn
Gepeperde zeewolf
- 50 gram boter
- zeezout
- peperkorrels
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd de wortels in gelijke plakken. Doe de aardappelen en wortels in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie, gehakte rozemarijn en zeezout. Zet de aardappelen in de oven voor 40 minuten.
Maak de peperkorrels fijn en meng met het zeezout en de boter tot een romige massa. Verdeel de boter over de zeewolf. Verhit een eetlepel olie, of klontje boter in een bakpan en bak de zeewolf ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
Haal de aardappelen en wortels uit de oven en schenk de sherry bij het bakvet. Roer even door. Serveer de gepeperde zeewolf samen met de gekleurde wortelen en gebakken aardappelen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!