Spaanse salmorejo met koolvis
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: Koolvis, Salmorejo
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
Oven
Ovenschaal
Keukenschaal
- 2 koolvisfilets
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram stokbrood
- 150 gram trostomaten
- 2 teentjes knoflook
- 3 plakjes serranoham
Spaanse marinade
- ½ theelepel chilipeper
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de vis.
Rasp het teentje knoflook en snijd het stokbrood in kleine stukken. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Doe dit alles in een blender of keukenmachine. Voeg de azijn en 2 eetlepels olijfolie toe. Pureer tot een gladde crème. Zet in de koelkast zodat de soep koud wordt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes ham op. Doe dit samen met de gemarineerde vis 15 minuten in de oven. Haal de koolvis en ham uit de oven. Snijd de ham in kleine stukjes.
Serveer de koolvis met de geroosterde ham en salmorejo. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!