Spicy heilbot met bloemkoolrijst en mangosalsa
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Bloemkoolrijst, Heilbot, Mangosalsa, Rijst
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 200 gram heilbot
- ½ rode ui
- ½ mango
- 1 limoen
- 1 avocado
- 1 rode kool
- 1 zak bloemkoolrijst
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 handje verse koriander
- 1 eetlepel olijfolie
Spicy marinade
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Haal de vis uit de verpakking en marineer de vis. Zet de heilbot 20 minuten in de oven. Snijd de mango, rode ui, rode kool, avocado en koriander fijn. Meng dit met het sap van de limoen, Griekse yoghurt, zout en peper. Verhit een scheutje olie in een bakpan. Bak de bloemkoolrijst goudbruin. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de spicy heilbot met de bloemkoolrijst en mangosalsa. Garneer met een partje limoen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!