Spicy zwaardvis steaks met groentespies
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Trefwoord: bbq, Groentespies, Zwaardvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 zwaardvissteaks
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
Marinade
- olijfolie
- zout en peper
- rozemarijn
- peterselie
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
Meng een flinke scheut olijfolie met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Haal de zwaardvis uit de verpakking en marineer in de marinade. Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak de zwaardvis steaks circa 3 minuten aan elke kant.
Snijd de courgette, aubergine en paprika in stukken. Prik de groenten aan een spies. Bestrijk de groentespiesen met olie en breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de spiesen circa 5 minuten.
Serveer de zwaardvis met de groentespiesen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!