Zwaardvis steaks met frisse groentespies, perfect voor op de bbq. Rijg de groenten aan een spies, gril de zwaardvis kort aan en genieten maar!

Spicy zwaardvis steaks met groentespies

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Trefwoord: bbq, Groentespies, Zwaardvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Grillpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zwaardvissteaks
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Marinade

  • olijfolie
  • zout en peper
  • rozemarijn
  • peterselie
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder

Instructies

  • Meng een flinke scheut olijfolie met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Haal de zwaardvis uit de verpakking en marineer in de marinade. Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak de zwaardvis steaks circa 3 minuten aan elke kant.
  • Snijd de courgette, aubergine en paprika in stukken. Prik de groenten aan een spies. Bestrijk de groentespiesen met olie en breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de spiesen circa 5 minuten.
  • Serveer de zwaardvis met de groentespiesen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!