Zalm met balsamico en couscoussalade
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Couscous, salade, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 zalm filets
- 2 rode pepers
- 1 komkommer
- 1 courgette
- 1 citroen
- 70 gram kalamata olijven
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram feta
- 200 gram couscous
Balsamicosaus
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel suiker
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de balsamicosaus en marineer hiermee de zalmfilets.
Bak de zalm 20 circa minuten in de oven. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Hak de rode peper fijn en snijd de courgette in plakken. Meng de rode peper met een scheut olijfolie, zout en peper. Giet het mengsel over de courgette en gril circa 3 minuten aan elke kant.
Snijd de kerstomaatjes, komkommer, olijven en feta klein en meng door de couscous. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de salade over twee borden en serveer samen met de zalm. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!