Zalm met noedels teriyaki
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Oosters
Trefwoord: noedels, teriyaki, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 zalmfilets
- 150 gram noedels
- 150 gram peultjes
- 120 gram edamame boontjes
- 1 stronk broccoli
- 1 handje sesamzaadjes
Teriyakisaus
- 150 ml teriyakisaus
- 1 stukje gember
- 2 lente-uitjes
Schil een stukje gember en snijd fijn. Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes. Meng beide met de teriyakisaus en zet apart.
Verhit een pan met water en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de broccoli, peultjes en edamameboontjes. Voeg de noedels en teriyakisaus toe en schep om.
Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de zalmfilets circa 3 minuten aan elke kant. Serveer de zalm bij de noedels. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!