Zalm uit de oven
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Engels
Trefwoord: asperges, Gebakken aardappels, zalm, Zalm uit de oven
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 zalmfilets
- 600 gram krieltjes
- 600 gram groene asperges
- 2 takjes peterselie
Knoflookolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 170°C. Maak een knoflookolie door de knoflook fijn te snijden en in een schaaltje te mengen met een flinke scheut olijfolie, zout en peper.
Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel ze vervolgens over een bakplaat en giet de helft van de knoflookolie over de aardappels. Bak circa 20 minuten in de oven.
Snijd de kontjes van de asperges en leg deze samen met de zalm op een bakplaat. Verdeel de rest van knoflookolie over de asperges en zalm. Zet na 20 minuten de zalm en asperges bij de krieltjes en laat samen nog 15 minuten bakken.
Haal de zalm, asperges en aardappel uit de oven en garneer met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!