Visser van De UK225: Tromp van Slooten

Kotter: UK225
Vangstmethode: In de winter twinrig, in de zomer quad-rig
Vist op: Tong en schol
Locatie: Noordzee

Tromp van Slooten is visser in hart en nieren. Als kind ging hij al mee op de kotter van zijn vader en werd het vissen er met de paplepel in gegoten. ,,Ik ben dankbaar opgegroeid te zijn in het familiebedrijf van inmiddels al 6 generaties lang. Daarnaast geloof ik dat het mijn taak is om mijn werk zo goed mogelijk te doen met oog op dier en milieu. Daarom hebben we gekozen voor duurzame bouw en visserijmethoden met de UK225.’’

Een duurzaam schip

De splinternieuwe kotter UK225 is nog geen jaar op het water te vinden en gebouwd in kader van Masterplan Duurzame Visserij. Het schip is duurzaam, beschikt over hybride toepassingen, is Co2 reducerend en sterk verminderd in brandstofverbruik. 

Duurzame vangstmethoden

Het schip bestaat uit 5 vaste bemanningsleden, waaronder van Slooten, één van zijn zoons Arie en vaste schipper Pieter. In de zomer gaan we de zee op om te vissen op schol met quad-rig. In de winter vissen we met twinrig op tong.

De vis van de UK225

Op alle vis die de UK225 binnen hengelt staat het MSC label. Dit is het Marine Stewardship Council-keurmerk en staat voor vis afkomstig uit de duurzame visserij. Vis met een MSC-keurmerk is duurzaam is gevangen, met beperkte schade voor de leefomgeving van vissen en ander zeeleven. MSC-vis wordt niet overbevist, er is weinig bijvangst en de bodem wordt niet beschadigd.

Hier vissen ze op