Nóg zo’n onweerstaanbaar zomers recept van FoodfromClaudnine dat we wel moesten delen: deze pizza met gegrilde tonijn en wasabimayonaise! Een gouden combinatie.

Pizza met gegrilde tonijn en wasabi mayonaise

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pizza, Tonijn, Wasabi
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Grillpan

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 1 rode ui
  • 2 pizzabodems met tomatensaus
  • 60 gram belegen kaas
  • 75 gram slamelange
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • peper en zout

Wasabimayononaise

  • 1 eetlepels water
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels wasabi pasta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Beleg de pizzabodems met de tomatensaus en geraspte kaas. Bak de pizzabodems volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng de tonijn op smaak met peper en zout. Verwarm een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn circa 1 minuut per kant. Laat de tonijn even rusten en snijd dan in plakjes.
  • Meng de ingrediënten voor de wasabi mayonaise. Door het water krijg een dunne saus voor over de pizza. Snijd de ui en beleg de pizza met de ui en sla. Voeg de gegrilde tonijn toe. Maak af met de wasabimayonaise en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!