Frittata! Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Italië. Het betekent letterlijk 'gebakken'. Dit heerlijke recept met schelvis wordt geserveerd in de koekenpan en is snel en makkelijk gemaakt en is bovendien erg lekker!

Frittata met schelvis

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Frittata, Schelvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Bakpan
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 schelvisfilets
  • 1 ciabattabrood
  • 1 broccoli
  • 1 chorizo
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 5 eieren
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de schelvis uit de verpakking en besprenkel met een eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Vul een pan met water en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 15 minuten beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de eieren en ricotta toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de broccoliroosjes over het eimengsel. Zet het vuur laag en laat een paar minuten stollen. Voeg de vis toe. Snijd dunne plakken van de chorizo en verdeel over de frittata. Zet de pan circa 5 minuten onder de grill, totdat de frittata goudbruin is.
  • Serveer de frittata met een frisse salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!