Gepofte knoflooksoep met visspies

Een heerlijk voorgerecht om een feestelijk kerstdiner mee te beginnen. Deze gepofte knoflooksoep is heerlijk romig en smaakt extra bijzonder met een visspies.

Zo maak je de gepofte knoflooksoep

Verwarm de oven voor op 200 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Haal de harde schil van de knoflook door het bovenste kapje af te snijden en de zijkanten los te halen. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en pof 30 minuten in de oven.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de blokjes even kort aan. Schenk het water erbij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de soep een kwartiertje op laag vuur koken.

Verwijder het vel van de chorizo en snijd in kleine blokjes. Bak de chorizoblokjes zonder olie aan in een koekenpan op laag vuur tot de olie vrijkomt.

Haal de knoflook uit de oven en pel zo nodig de rest van de schil van de tenen. Voeg de zachte knoflooktenen toe aan de soep en voeg ook de slagroom toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer de soep in een kom met de chorizoblokjes en verse peterselie.

Zo bereid je de visspies

Rijg de stukken vis in gewenste combinatie aan een spies of satéstokjes. Gril even kort aan op de gourmetstel of in de grillpan. Serveer de spiesen op de rand van de kom en eet smakelijk!