Een heerlijk voorgerecht om een feestelijk kerstdiner mee te beginnen. Perfect voor de decembermaand. Deze soep van gepofte knoflook is heerlijk romig en smaakt extra bijzonder met een visspies.

Knoflooksoep met visspies

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Knoflooksoep, soep, Visspies
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Soeppan

Ingredienten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een plaat met bakpapier. Zet de bollen knoflook in zijn geheel in de oven. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Pof 30 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snijd in bokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge pan en bak de aardappel aan. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Bak de chorizo even aan. Maak de visspies door de verschillende soorten vis aan een spies te rijgen. Grill kort aan op het gourmetstel of in de grillpan.
  • Haal de knoflook uit de oven. Verwijder de schil. Voeg alle teentjes knoflook toe aan de soep. Voeg ook de slagroom toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer de knoflooksoep met de visspies. Garneer met de chorizo en verse peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!